У момент відділення часточок від Бога, маленькі іскорки, відомі як душі, мали однакові задатки. Було б не справедливо, якби когось одразу створили поганими, а інших – світлими. Погодьтеся. Ця справедливість спостерігається також у нашому портфоліо (кармі), тому це не можуть пояснити декілька найбільших “одножиттєвих” релігій на планеті, яких не буду називати (як світла душа, не люблю нікого ображати:). Тут навіть не треба знань душі. Достатньо логіки розуму, щоб зрозуміти, що ми не проживаємо наше теперішнє життя один раз. У протилежному випадку, ми б народжувалися всі однакові, як з однієї пробірки або райського конвеєра:) Але чому одні народжуються в достатку і здоров’ї, а інші – у злиднях та ще й з хворобами. Я вже не кажу про каліцтва чи ще гірше – смертельні хвороби, особливо у діток. Різні характери та таланти теж не можуть мати однакові душі, щойно прибувші з раю;)

Одне життя, вигадане цими релігіями для якнайкращого управлінням людьми. Люди не замислюються над чимось духовно складним. А якщо дехто й замислився, то ласкаво просимо на вогнище. Так, інквізиція як ніщо краще демонструвала відмінність цих релігій від простих вбивць! Заповідь № 1: “Не вбий”, у їхніх рабів не викликає ніякої підозри й досі ( Та якщо релігія в Європі стала цивілізованою і не займається більше вбивствами людей, душі яких знають істину, то найпоширеніша релігія на Близькому Сході навіть закликає вбити інших частинок Бога та померти заради Нього. Абсурд без логіки та, знову-таки порушення найважливішої заповіді: “Не вбий”. Водночас, в рамках одного життя легше накласти обмеження, а по-їхньому гріхи (розділ Слабкості). Потім вселити страх, що Бог злий та карає. Він же абсолютна любов, він не може злитися та карати;)